Трагедія у Бабиному Яру




 
Бабин Яр – це всесвітньо відоме місце трагедії, що стало символом Голокосту. В роки Другої Світової війни це було перше у світі місце масового знищення євреїв і ромів — жінок, старих, дітей, буквально всіх підряд. В цьому місці було згублено життя мирного громадянина, військовополоненого, підпільника, партизана, заручника, члена ОУН, психічнохворого…

Відзначаючи 80-ті роковини з дня трагедії у Бабиному Яру, 29- 30 вересня учні та вчителі Потелицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів долучилися до загальнонаціонального уроку під назвою "80 років пам'яті: забуттю не підлягає". Для учнів 5-11 класів цей урок був проведений дистанційно,проте учні початкової школи мали можливість почути про цю трагедію та згадати її хвилиною мовчання у стінах рідної школи.

Бабин Яр – це наша спільна трагедія, насамперед, єврейського та українського народів. Це місце поєднує нас у нашій скорботі, в усвідомленні необхідності пошуку та підтримки взаєморозуміння між нашими народами.

Ми завжди повинні пам’ятати про цю жахливу трагедію і не забувати, що ніхто не має права зазіхати на людську гідність та священне право людини на життя.

Коментарі